Följ Mount Design

Hållbara kontor handlar också om hållbara individer

Blogginlägg   •   Jan 28, 2020 12:04 CET

HILO i kontorsmiljö

Stress är ett av nutidens största folkhälsoproblem. Att sällan få arbetsro i moderna öppna kontorslandskap är en bidragande faktor.

Mount Design är ett litet svenskt företag med stora idéer för ökad mänsklig hållbarhet i öppna kontorslandskap. Företagets arbetsplatsavskärmning HiLO är världens hittills enda avskärmning som låter kontorsarbetaren själv ha full kontroll över när hen ska arbeta koncentrerat och avskilt från omvärlden vid skrivbordet och när kollegorna ska släppas in för samarbete. Med en knapptryckning under bordsskivan åker en solid och rejält avskärmande ljudabsorbent upp när det behövs som mest. I nerfällt läge släpps kollegorna och dagsljuset in.

Vänner och bekanta hade ofta beskrivit för mig hur störda de blir av ljud, prat och ovälkomna synintryck på sina arbetsplatser. Jag började skissa på HiLO för fem år sedan, berättar företagets designer Patrick Karlsson. Efter att ha fått uppdraget att rita om ett litet men öppet kontor tänkte jag att det borde gå att göra en smartare avskärmande möbel än de som fanns att tillgå på marknaden. Förlagan var en cubicle, ett bås med individen bakom skärmen i förarsätet. Jag ville hitta en lösning med möjligheter att både samarbeta och arbeta effektivt individuellt utan att bli störd. Efter tusentals timmar och åtskilliga prototyper är resultatet en väldesignad och mycket välfungerande möbel.

HiLO finns i utställningarna hos flera av landets nytänkande kontorsmöbelåterförsäljare och sedan  nyligen i Finland och 2020 även hos distributörer och återförsäljare i Tyskland och Norge.

HILO visas i Mount Designs monter A18:29 på Stockholm Furniture & Light Fair, 4-8 februari.

För information om återförsäljare samt personlig kontakt når ni oss på hello@mountdesign.se, eller på telefon 08-120 577 50.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.