Gå direkt till innehåll
HILO FLEXWALL i nedsänkt läge respektive upphöjd till 167 centimeter ovanför golvet
HILO FLEXWALL i nedsänkt läge respektive upphöjd till 167 centimeter ovanför golvet

Pressmeddelande -

Svensk innovation utmanar konventionerna för det aktivitetsbaserade arbetssättet

Att arbeta aktivitetsbaserat går traditionellt ut på att flytta runt mellan olika arbetszoner på kontoret för att arbeta i den miljö som passar bäst för det arbete som ska utföras för stunden. Här finns tysta zoner för koncentrationskrävande arbete, avdelningar där det är tillåtet att samarbeta och samtala, konferensrum, enskilda rum, grupparbetsrum och lounge-miljöer.    

I covid-krisens spår är arbetssättet kontroversiellt. Många företag vill nu hålla sina medarbetare så åtskilda från varandra som möjligt. De mixade zonerna är på många håll stängda, alternativt används i mycket begränsad omfattning. Företagen står inför utmaningen att bibehålla  produktiviteten och samtidigt arbeta så säkert som möjligt, enskilt och i grupp.  

Stockholmsföretaget Mount Design kom under 2020 till marknaden med en unik innovativ lösning som tillåter ett till stora delar aktivitetsbaserat arbetssätt utan att lämna det egna skrivbordet. 

HILO FLEXWALL är företagets avskärmande och ljudabsorberande arbetsstation med den unika möjligheten att med en knapptryckning steglöst ställa om skärmen mellan ett rejält omfamnande upphöjt läge för eget fokuskrävande arbete och ett nedsänkt läge för tillgänglighet och samarbete.

Företagets VD Ulrik Clemens von Döbeln säger: -"HILO är en platsbesparande lösning som ger små och medelstora företag en möjlighet att inreda säkert och relativt aktivitetsbaserat utan att ha tillgång till stora ytor, grupprum och tysta rum. Med HILO kan företaget växa utan att byta lokaler."

Ämnen

Regioner


Mount Design är producent av innovativa kontors- och restauranginredningslösningar. Företaget är Stockholmsbaserat med representation i Göteborg och Malmö samt Finland, Norge och Tyskland. I november 2020 prisade Tysklands ledande arkitektmagasin AIT HILO FLEXWALL som en av de åtta största innovationerna för året på den tyska kontorsmarknaden.

Presskontakt

Ulrik Clemens von Döbeln

Ulrik Clemens von Döbeln

Presskontakt Partner & VD 0705114570
Patrick Karlsson

Patrick Karlsson

Presskontakt Partner & Designer 070 655 15 59

Mount Design utvecklar och säljer möbler för människorna och behoven i modern kontorsmiljö.

Mount Design creates products for modern, vibrant workplaces – Some save space and makes your business more effective. Saving money and time.
Other products are just modern jolly good design, making customers and employees feel good.
Making them smile and improving their daily routines. We call it Improving Space.

Mount Design
Mount Design
Karlavägen 16
114 31 Stockholm
Sverige